Повече българи избират родината за почивка, отчита министър Ангелкова

Повече българи избират родината за почивка, отчита министър Ангелкова | StandartNews.com

Около 9 милиона нощувки са реализирани от българи у нас за миналата година, посочи в предаването "Седмицата" на Дарик министърът на туризма Николина Ангелкова.

От юни до септември почти 2 млн. българи са избрали да почиват в родината, допълни тя. 300 000 българи пък са почивали само в чужбина за лятото на 2017-а.

8 890 000 чужди туристи са посетили страната ни през 2017-а. Общият брой туристически нощувки у нас за миналата година е 26 млн., каза Ангелкова.

Повече българи избират България за почивка, отчете министърът. За Великден се очаква 450 000 българи да предпочетат почивка в страната. Основно се посещават малки градчета и населени места за празника. Тогава места, свързани с религиозни храмове, също бележели големи ръстове в привличането на туристи, стана ясно от думите на Ангелкова.

Министерството на туризма насърчава българите да почиват в родината, подчерта тя. Все повече се повишава делът на уикенд туризма, каза още министърът.

Основната ни цел е превръщането на страната в целогодишна туристическа дестинация, в тази връзка е и кампанията "България на четири сезона", каза Ангелкова. В тази кампания е започнало формирането на различни дестинации, като е даден старт с девет културно-исторически дестинации, които обхващат над 70 общини и ключови исторически паметници и туристически атракции, каза Ангелкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай