Почина вторият пострадал при инцидента в завод „Арсенал“

Почина вторият пострадал при инцидента в завод „Арсенал“ | StandartNews.com

Тази нощ почина и вторият работник, който обгоря при инцидента в завод 3 на военния завод "Арсенал" в Казанлък, информираха от болницата. 45-годишният Красимир Желев беше настанен в отделението за реанимация на университетската болница в Стара Загора с 80% изгаряния и лекарите се бореха за живота му.

В инцидента вчера на място почина и 26-годишният Цеко Василев.

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова поясни, че именно поради тежкото състояние на работника той не е бил транспортиран в Пловдив, каквито са били първоначалните намерения. "Няма други ранени. Работниците, които са били в странични помещения на цеха, са били изведени", каза още Микова.

Сега предстои контролните органи да си свършат работата, потвърди тя.

Вчера при инцидента в цех 3 на завода загина и 26-годишен мъж от мъглижкото село Шаново. От Инспекцията по труда уточниха, че двамата мъже са работили на машина за смесване на състави за стартови заряди за боеприпаси. Сместа, с която са работили, не е взривоопасна, но е силно пожароопасна в състоянието, в което се работи с нея. По предварителна информация по време на работата сместа се запалва, в резултат на което двамата получават изгаряния.

Предстои да бъдат разгледани документи, свързани с технологичните изисквания за изделието, изискванията за безопасност при работа с машината, както и други документи, свързани с цялостната организация на безопасността на труда на работните места на пострадалите.

Изпълнителният директор на завод „Арсенал" Николай Ибушев поясни, че в случая се касае за нарушение на инструкциите за безопасна работа. Междувременно Окръжна прокуратура-Стара Загора и Инспекцията по труда извършват проверка във връзка с инцидента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай