Сряда,

Пътната обстановка в страната остава усложнена

От: Администратор -
140
Пътната обстановка в страната остава усложнена
A
A
A

Отново затвориха магистрала „Тракия" в района на Бургас. Причината е обилният снеговалеж в региона и невъзможността пътят да бъде почистен.

Магистрала „Тракия" е затворена и от Зимница до Карнобат за всички МПС. Старият път от София през Петолъчката, Карнобат и Айтос е затворен за автомобили над 12 тона. Пътят Руен-Айтос също е затворен за камиони. В Бургаския регион затворен за всички е участъкът Изворище-Миролюбово-Каблешково.

Автомагистрала „Хемус" е затворена в участъка от Шумен до Варна за тежкотоварни автомобили над 12 тона. Временно се ограничава движението в едната лента по пътя Ботевград – магистрала "Хемус" заради аварирал тир. „Пътна полиция" регулира движението.

Ришкият проход е затворен за автомобили над 12 тона. През прохода Печинско е забранено движението на МПС над 12 тона с ремаркета и полуремаркета. Проходът Рожен е забранен за МПС над 12 тона с ремаркета и полуремаркета.

Тежка е пътната обстановка в Русенско. ГКПП „Дунав мост" беше затворен снощи от румънска страна за тежкотоварни автомобили. Образували са се опашки. Пътят Русе-Силистра отново е в тежко състояние. Изцяло затворени са за движение пътят Русе-Разград-Шумен, както и Дюлинският проход. Ограниава се движението на МПС над 12 тона в двете посоки по пътя Русе-Бяла.

Ограничено е движението на МПС над 12 тона по пътя Самоков-Дупница и по пътя Самоков-Ихтиман. От АПИ призовават шофьорите на леките автомобили по двата пътни участъка да се движат подготвени за зимни условия.

От тази сутрин в Бургас, Руен и частично в Община Несебър е обявена дървена ваканция за всички ученици. Няма да учат и в Община Добрич.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com