Падна част от изолацията на финансово-стопанска гимназия в Монтана

Падна част от изолацията на финансово-стопанска гимназия в Монтана | StandartNews.com

Падна част от изолацията на финансово-стопанска гимназия в Монтана, предаде NOVA. До 90 км/ч. стигнаха поривите на вятъра в Монтанско, хиляди останаха без ток.

„Във връзка със силния вятър вчера следобед се усложни пожарната обстановка. Реагирахме на 39 сигнала, 25 от които за пожари, другите бяха за паднали дървета, билбордове, табели, изолации", заяви комисар Венцислав Райков, директор на пожарната в Монтана. По думите му в момента няма цели населени места без ток, а само отделни абонати.

Мъж е бил спасен в язовир Огоста, когато вятърът е повлякъл лодката му навътре.

Вчера вятърът събори голяма част от фасадата на мол в центъра на Благоевград. Пожар възникна в двора на ТЕЦ-Сливен и заради бурния вятър гасенето му трая цяла нощ. Пожар имаше и в сградата на Средно училище "Възраждане" в Русе, но той не бе свързан със силния вятър. Бурята прекъсна електропроводи и остави без електрозахранване хиляди домакинства в няколко населени места. Екипи тази сутрин работят по отстраняване на авариите.

Очаква се днес вятърът да отслабне, но ще остане умерен от северозапад. След преваляване в сутрешните часове на места в източните райони от страната, облачността над цялата страна ще намалее до слънчево. Очакваните максимални температури са между 15 и 20 градуса, в София - около 15 градуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай