Понеделник,

Отпускат 150 млн. лева за хората с увреждания

От: Администратор -
Отпускат 150 млн. лева за хората с увреждания
A
A
A

Премиерът Бойко Борисов е възложил на депутатите от ГЕРБ и на социалния министър да придвижат и гласуват наведнъж законите за личната помощ, за хората с увреждания и за социалните услуги. Ден след като протестиращите майки обявиха, че ще го държат лично отговорен за ангажиментите към провеждането на реформата, премиерът заяви, че единствената му отговорност е да осигури допълнителни 150 милиона лева в бюджета за следващата година и не е негова работа да определя как да бъдат разпределени тези средства.

Премиерът Борисов припомни на протестиращите майки, че е дал едно-единствено обещание - в новия бюджет да има със 150 милиона лева повече за хората с увреждания: "Социалният министър, майките на деца с увреждания и омбудсманът в тези 150 млн. да вкарат това, което имат като претенции - дали фондове, дали лична помощ, подкрепа. Както искат да го направят".

Борисов добави към ангажиментите си спрямо хората с увреждания възложеното придвижване и гласуване на законите за хората с увреждания, за личната помощ и за социалните услуги: "Да гледат трите закона и да има 150 млн. повече всяка година оттук нататък, включително и тази, съм го поел като ангажимент. И ако го няма, въпреки че не всички коалиционни партньори са съгласни, тогава могат да кажат: Борисов ни излъга".

Тагове:

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички