Отчетоха -21 градуса в Стара Загора

Отчетоха -21 градуса в Стара Загора | StandartNews.com

Жълт код е обявен в цялата страна заради изключително ниските температури, които се очакват днес. Рано сутринта градусите в Стара Загора паднаха до минус 21, в София термометрите заковаха минус 16 градуса.

И през деня температурите ще останат ниски, вероятно под нулата. До минус 18 градуса паднаха температурите тази нощ и в област Смолян. Най-ниската температури е измерена на територията на Чепеларе. В Смолян температурите рано сутринта бяха около минус 13 градуса.

На Пампорово живакът показва тази сутрин 15 градуса под нулата, по данни на Планинската спасителна служба. Там снежната покривка в района на „Студенец" се запазва около 120 см, като на връх „Снежанка" тя подминава 150 см.

Въпреки ниските температури синоптици обещават слънчево време. Според прогнозите им днес ще е най-студеният ден за тази зима.

В следобедните часове от запад отново ще се заоблачи и привечер на места в западните райони ще превали сняг. Вятърът ще отслабне , ще е слаб до умерен от запад-югозапад. Сутринта ще е студено, но през деня температурите ще се повишат, максималните ще са между минус 5° и 0°, в

Атмосферното налягане е близко до средното за март, през деня отново ще се понижава.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се заоблачи над масивите в Западна България. Ще духа до умерен югозападен вятър, по най-високите върхове на Рила и Пирин - силен до бурен западен. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 м ще е около минус 2 градуса, на 2000 м - около минус 6 градуса.

И по Черноморието ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб до умерен от югозапад. Максималните температури ще са между минус 3 и 1 градуса. Температурата на морската вода е 4-5 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай