Окрилена Англия срещу уморена или вдъхновена Хърватия?

Окрилена Англия срещу уморена или вдъхновена Хърватия? | StandartNews.com

Франция вече е на финал след пестелива, но достатъчна победа над Белгия. "Петлите" кукуригат щастливо, но тази вечер (11 юли) ще трябва да замлъкнат за няколко часа, за да разберат какво им предстои.

Всички най-интересни коментари след срещата, гледайте в нашата рубрика "На къс пас".

Вторият полуфинал на световното първенство в Русия изправя един срещу друг два тима, които първоначално не бяха слагани сред големите фаворити. Англия и Хърватия ще спорят, за да определят кой ще протегне ръце към желаната купа и кой ще се задоволи с мач за утешителната награда.

Хърватите на Златко Далич влизат в полуфинала след два безкрайно дълги мача - срещу Дания и домакина Русия. И двете срещи завършиха щастливо за "ватрените", но след 120 минути игра и дузпи, при които вратарят Даниел Субашич бе непоклатим.

Само че дългото време на терена изкара на преден план болежките на част от титулярите. Шиме Върсалко може да пропусне срещата с Англия, след като изпита остри болки в коляното. Деян Ловрен и Субашич също не бяха в оптималната си форма в последните минути на четвъртфинала, а в понеделник тренираха на облекчен режим.

Само че хърватските футболисти има един наистина "ватрени" фенове у дома, за които вече са герои и очакват от тях нови постижения. Участие на финал би ги направило национални легенди, а това е примамлива възможност за всеки балканец.

Преди това обаче те трябва да преминат през огромното предизвикателство, наречено Англия. А "Трите лъва" доказаха, че с хладни глави и безупречна дисциплина могат да постигнат всичко!

Гарет Саутгейт трябва да бъде удостоен с паметник приживе заради тази ефективност на терена. Англичаните показват страхотен колектив и методично се приближават към мечтаната титла, която феновете искат да си "дойде вкъщи".

Хари Кейн и компания успяха да се справят със "страшните" дузпи срещу Колумбия, а Швеция покориха с няколко статични положения.

Всички в състава са на лице с изключение на Джейми Варди, който е с травма.

От тук нататък всичко е въпрос на много футболно майсторство и късмет. А по-късно днес най-важното ще бъде ясно - кои ще са двамата гладиатори, които ще излязат на финала на 15 юли в Москва?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай