Неделя,

Очаквано - прокуратурата протестира освобождаването на стоматолога

От: Агенция Стандарт -
227
Очаквано - прокуратурата протестира освобождаването на стоматолога
A
A
A

Прокуратурата изрази категорично желанието си да протестира оправдателната присъда на стоматолога д-р Валентин Павлов, подсъдим за причиняване на смъртта на 14-годишния Алекс от Перник, съобщиха от държавното обвинение.

Скандалното признаване на Павлов за невинен при немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, може да претърпи промяна.

Протестират се и изменените присъди спрямо другите двама подсъдими по делото - анестезиолога д-р Филипова и управителя на клиниката и съпруга на д-р Павлов - д-р Венета Павлова.

По време на операцията Алекс развива малигнена хипертермия - рядко и животозастрашаващо състояние, което се предизвиква от някои медикаменти, използвани за обща анестезия

 По думите на родителите, стоматолозите не са извикали Спешна помощ, а детето им е откарано в "Пирогов" с близо час закъснение с частна линейка и в състояние на сърдечен арест. Малко по-късно Алекс умира.

Прокуратурата предлага делото да бъде върнато за ново разглеждане от друг състав на съда. Мотивите към оправдателната присъда все още не са изготвени, когато бъдат публикувани прокуратурата ще допълни протеста си.,


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички