Вторник,

Област София стана член на Асоциацията на губернаторите

От: Администратор -
200
Област София стана член на Асоциацията на губернаторите
A
A
A

В рамките на инициативата за сътрудничество с Китай и страните от ЦИЕ „16+1", Област София подписа споразумение за членство в Асоциацията на областните управители в „16+1".

Структурата обединява провинции, региони и общини от 17-те страни и дава платформа за задълбочаване на връзките и съвместната дейност на местно ниво. Четвъртата работна среща на Асоциацията се проведе в София, а домакин бе Николай Пехливанов.

„По време на заседанието китайската страна заяви готовност за гъвкаво партньорство в различни сектори и инициативи на местни организации. Структурата позволява да се представят преференциалните политики на отделните китайски провинции, което улеснява сътрудничеството и установяването на бъдещи взаимоотношения. Представените резултати са видими за всички -– Китай има удвоено присъствие в страните от Централна и Източна Европа, а европейските страни успяват да се позиционират в инвестиционния пазар в Китай", коментира областният управител Николай Пехливанов.

На пленарната среща бе приет и новият председател на Асоциацията - губернатора на провинция Ляонин Идзюн Тан. Той ще бъде домакин на следващото заседание през 2019.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com