Сряда,

Област София стана член на Асоциацията на губернаторите

От: Администратор -
Област София стана член на Асоциацията на губернаторите
A
A
A

В рамките на инициативата за сътрудничество с Китай и страните от ЦИЕ „16+1", Област София подписа споразумение за членство в Асоциацията на областните управители в „16+1".

Структурата обединява провинции, региони и общини от 17-те страни и дава платформа за задълбочаване на връзките и съвместната дейност на местно ниво. Четвъртата работна среща на Асоциацията се проведе в София, а домакин бе Николай Пехливанов.

„По време на заседанието китайската страна заяви готовност за гъвкаво партньорство в различни сектори и инициативи на местни организации. Структурата позволява да се представят преференциалните политики на отделните китайски провинции, което улеснява сътрудничеството и установяването на бъдещи взаимоотношения. Представените резултати са видими за всички -– Китай има удвоено присъствие в страните от Централна и Източна Европа, а европейските страни успяват да се позиционират в инвестиционния пазар в Китай", коментира областният управител Николай Пехливанов.

На пленарната среща бе приет и новият председател на Асоциацията - губернатора на провинция Ляонин Идзюн Тан. Той ще бъде домакин на следващото заседание през 2019.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички