Обещават ни слънце през август: Топли дни, но и нови превалявания

Обещават ни слънце през август: Топли дни, но и нови превалявания | StandartNews.com

През първите два дни от август пак ще има превалявания, но те ще са в следобедните часове и главно в Западна и Централна България, където отново са възможни интензивни, в отделни райони, значителни валежи. Преди обяд над източните и на места в южните райони ще бъде предимно слънчево.

В сряда на много места в страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. В северозападните и планинските райони ще са интензивни и значителни по количество. Ще има условия за градушки.

В югоизточните райони ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са предимно между 28 и 33 градуса, в София - около 28 градуса.

Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има и в планините. По Черноморието преди обяд също ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали и прегърми. След обяд облачността ще е намалее до предимно слънчево.

В четвъртък и петък все още ще има превалявания. През първия ден ще са на повече места, в следобедните часове временно ще са интензивни, в отделни райони значителни по количество. Втория ден ще са на по-малко места, по-интензивни ще са главно в планините и планинските райони, посочат в прогнозата си метеоролозите на НИМХ към БАН.

През почивните дни и в началото на следващата седмица вероятността за валежи намалява още. Ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността. В понеделник и вторник температурите слабо ще се повишат. Дневните температури най-често ще бъдат между 28 и 33 градуса.

През втората половина от първото десетдневие на отделни места, главно в планинските райони, ще има следобедни краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевици, на повече места и по-интензивни - към края на десетдневието.

Ще има повече слънчеви часове. С малки колебания, в повечето райони температурите ще бъдат близки до обичайните за периода. През първата половина от второто десетдневие има тенденция за относително стабилизиране на времето и по-високи температури. Вероятност за превалявания има в началото и около 14 август.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай