Над 1 милиард ще е бюджетът на София за догодина

Над 1 милиард ще е бюджетът на София за догодина | StandartNews.com

Бюджетът на София за 2016 г. ще е над 1 млрд. лв. Това каза Дончо Барбалов, зам.-кмет на Столична община с направление "Финанси и стопанска дейност", по време на отчета за изпълнението на бюджет 2015 на общината за месец октомври, предаде „Фокус".

Барбалов заяви, че се работи по бюджета на София за 2016 г. и имат готовност. "Колко точно ще е, зависи от няколко неща, едното от които е това, че събираме информация от гледна точка на тези обекти от капиталовата програма, които по някаква причина няма да успеем да приключим и по-скоро разплатим тази година, както и информация от гледна точка на оперативни програми какви проекти може да очакваме за догодина", посочи той. По думите на зам.-кмета, до края на месец ноември ще се направи публично обсъждане за проектобюджет за 2016 г. на Столична община, както е съгласно нормативната база.

Барбалов обясни още, че е създал специална страница в социалните мрежи, където ще публикува информация, за да могат хората да използват съвременните средства за комуникация. Според него колкото повече хора го видят и коментират, толкова по-добре за всички. Зам.-кметът заяви, че общественото обсъждане ще се проведе спрямо нормативното изискване и сега ще има възможност освен на страницата на общината, да се види и в създадената страница в социалната мрежа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай