Кога ще ремонтират столичната ул. "Граф Игнатиев"?

Кога ще ремонтират столичната ул. "Граф Игнатиев"? | StandartNews.com

Ремонтът на улица „Граф Игнатиев" ще започне през пролетта и се очаква да приключи през есента. Улицата ще бъде затваряна за реновиране поетапно. Срокът, в който ще бъде изпълнен ремонтът, зависи и от метеорологичните условия заради материалите, които ще бъдат използвани.

Улица „Граф Игнатиев" е една от улиците, които ще бъдат ремонтирани тази година в столицата, каза заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев.

"Този ремонт е най-тежкият поради факта, че там трябва да се подмени подземната инфраструктура, тоест има да се сменят водопроводи и кабели, които не са сменяни от десетилетия.

Основното предизвикателство е за фирмите оператори на съответните мрежи. Те ще работят и преди нашия изпълнител, а впоследствие нашият изпълнител ще трябва да подмени релсовия път, да постави ново осветление и настилки", каза Крусев.

Той обясни, че ще се работи поетапно, а първата отсечка, която ще бъде затворена, е тази между улиците "Алабин" и "Раковски", включително и площад "Славейков". На площада се предвижда фонтанът да бъде сменен, съответно около него ще се подменят настилки, комуникации, озеленяване. След приключването на този етап вече ще се работи по следващите етапи, които са от ул. "Раковски" до бул. "Левски" и от бул. "Левски" до бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай