Изпращат Виктория Маринова в последния ѝ път

Изпращат Виктория Маринова в последния ѝ път | StandartNews.com

Днес роднини, близки и приятели ще изпратят в последния ѝ път Виктория Маринова. Поклонението пред журналиста ще бъде в храм "Св. Троица" в Русе от 10:30 часа.

Убийството на 30-годишната Виктория Маринова в Русе потресе не само жителите на родния и град, както и цялата страна. Световни лидери също изразиха съпричастност с близките на жената. Журналистката беше убита в събота. Тя отишла да тича на крайбрежната алея в града. За нещастие обаче била изнасилена, пребита и убита. Тялото ѝ беше открито в труднодостъпен район, в храсти, близо до река Дунав.

След разследване властите в Германия задържаха за бруталното престъпление 21-годишния Северин Красимиров. Според данните ДНК-то, открито по тялото на жената, съвпада с неговото. Мъжът е криминално проявен и е арестуван при операция на германската полиция след сигнал от българските власти. Установено е, че той е заминал за Германия в неделя. Проверява се дали е имал съучастници или поръчители. Една от версиите, по които се работи е, че жестокото посегателство срещу Виктория е свързано с моментна проява на агресия. Очаква се Северин да бъде екстрадиран в България от германските власти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай