ГЕРБ и ОП се разбраха за минималните пенсии

ГЕРБ и ОП се разбраха за минималните пенсии | StandartNews.com

Постигнахме съгласие по темата за пенсиите. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след срещата с , „Обединени патриоти", съобщава „Фокус".

„Продължаваме да работим по останалите секторни политики и в четвъртък може би най-късно ще трябва да сме готови с разработването на програмната стратегия", заяви Цветанов.

Той не пожелала да коментира какъв ще е точният размер на пенсиите, защото трябва да бъде определен окончателния вариант на стратегията.

„Не можем да коментираме числа или каквито и да било цифри. Всички направихме взаимен компромис, водени от интереса България", посочи още Цветанов.

Постигнахме приемливо решение за пенсиите, сега спокойно можем да продължим и по останалите сектори, каза лидерът на НФСБ и съпредседател на Коалиция "Обединени патриоти" Валери Симеонов след срещата с ГЕРБ.

"Постигнахме общо решение. Доволни сме от това, защото сега спокойно можем да продължим и по останалите сектори. В момента сме на външна политика, имаме доста работа още. Когато приключим с оформената стратегия, ще ви я предоставим. Това вероятно ще бъде до четвъртък живот и здраве. Ако трябва и повече ще се работим. Двете политически сили постигнахме приемливо решение за пенсиите", коментира  още Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай