Дупничанин свали от пилон скъсано знаме, поправи го и отново го върна

Дупничанин свали от пилон скъсано знаме, поправи го и отново го върна | StandartNews.com

Дупничанинът Петьо Кюркчийски, по своя инициатива и с риск да бъде глобен, свали знамето, което се намира в местността Дренски рид над града. Премахна скъсаната част от него, заши го и след това отново върна българския трибагреник на пилона.

Причината за това негово действие е състоянието на знамето, преди един от най-големите ни празници - Освобождението на България.

Във видео, публикувано в социалната мрежа, Петьо обяснява, че е провел разговор с кмета на Дупница Методи Чимев за смяна на скъсаното знаме. И въпреки уверението, че то ще бъде подменено, това не се е случило, днес след разговор със служители в Областната администрация е станало ясно, че ново знаме ще бъде доставено във вторник, което според Петьо е „след дъжд качулка". Това го провокира да свали знамето.

"Уважаеми съграждани, скъпи българи! Днес си позволих да извърша нещо, което считам за национален дълг. Както ще научите  от видеото, в действията ми няма никакви политически мотиви, в които вероятно ще бъда упрекнат", заявява Кюркчийски.

В коментари под видеото той получава адмирациите на потребителите в социалната мрежа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай