Частично бедствено положение в Главиница, села без ток в Южна България

Частично бедствено положение в Главиница, села без ток в Южна България | StandartNews.com

Частично бедствено положение е обявено в община Главиница. Частичното бедствено положение обхваща четири селища в общината. Обстановката е тежка поради снеговалежа и силния вятър, който образува навявания. Затворени са пътищата в направленията Главиница-Сокол-Зафирово-Долно Ряхово-Малък Преславец и Главиница-Сокол-Суходол-Бащино.

Частичното бедствено положение ще бъде отменено при спиране на навяванията и след разчистване на пътищата.

Няма бедстващи хора. Днес и утре училищата няма да работят. За детската градина в Главиница ще се сформира една смесена група. Ток и вода има във всички населени места.

Снегът и силният вятър продължават да създават проблеми в много части на страната. Няма бедстващи хора, на всички, които са подали сигнали, им е оказана помощ. От думите на шефа на АПИ Дончо Атанасов стана ясно, че най-критичните зони по пътната мрежа са в Добричко, Силистренско и Русенско.

Усложнена е ситуацията с електрозахранването за 62 села в областите Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас, съобщиха от пресцентъра на „Електроразпределение Юг". Екипи на дружеството работят за възстановяване на електрозахранването в засегнатите райони. Ситуацията в областите Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали е нормална при зимни условия.

С изместването на снеговалежите на изток усложнена остава ситуацията с електрозахранването за села в области Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас. В засегнатите области вследствие на снеговалежа и бурния вятър са налице скъсани проводници.

Екипите на дружеството работят за възстановяване на електрозахранването, като на места се извършва и физически обход по трасетата на електропроводите. В област Стара Загора 20 села имат нарушено електрозахранване – основно в района на Раднево. В област Сливен засегнати са 11 села, колкото и в област Ямбол. В област Бургас 20 села цялостно или частично имат прекъсвания в електроснабдяването, основно в планинските части на областта.

Екипите на „Електроразпределение Юг" са оборудвани с техника и инструменти, както и специализирана механизация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай