Бойко Борисов приема протестиращи майки на деца с увреждания

Бойко Борисов приема протестиращи майки на деца с увреждания | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне днес с протестиращи майки на деца с увреждания. Вчера Борисов заяви, че "промените в законодателството, по които работим, ще гарантират по-голяма финансова подкрепа за хората с увреждания и по-добри услуги за тях".

Той проведе разговор с бащата на Петър Мавродиев от Пловдив, който повери сина си на грижите на министър-председателя в приемната на Министерски съвет. Премиерът покани Емил Мавродиев, бащата на 18-годишното момче, да участва в предстоящата среща по проблемите на хората с увреждания. На нея бащата ще може да даде своите конкретни предложения за по-ефективното разходване на средствата в тази сфера.

Вчера в столицата се проведе национален протест под надслов "Системата убива - всички". Той започна пред сградата на Народното събрание, където се събраха стотици души от цялата страна, облечени с черни тениски с надпис "Системата ни убива". След това протестиращите се насочиха към сградата на Министерския съвет, а накрая се върнаха отново в палатковия си лагер до парламента.

Исканията на протестиращите са за по-добро здравеопазване, по-адекватни помощи за хората с увреждания и техните родители, както и индивидуални оценки на потребностите им. Протестът започна със скандирания "Системата няма да ни убие" и призиви за оставка.

Майки участваха и в среща в социалното министерство заедно с омбудсмана Мая Манолова, ресорния министър Бисер Петков, на която обсъдиха проектозакона за хората с увреждания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай