Борисов на среща с руския министър на спорта (СНИМКИ)

Борисов на среща с руския министър на спорта (СНИМКИ) | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов показва на руския министър на спорта снимката си с Путин и кучето, което му падари. Това стана на среща в Министерски съвет преди минути. 

Министърът на спорта на Руската федерация Павел Колобков пристигна на официално посещение в България вчера.

Руският министър прие поканата на министъра на младежта и спорта Красен Кралев да посети финалните състезания на трите Световни първенства, които ще се проведат в страната ни от 10-ти до 16-ти септември (Световно първенство по гребане за мъже и жени, Световно първенство по художествена гимнастика и Световно първенство по волейбол бел. ред.).

Министър-председателят Бойко Борисов и министъра на спорта на Русия Павел Колобков подчертаха дългогодишните приятелски отношения между Русия и България в сферата на спорта и са били категорични, че двете страни ще продължат доброто си сътрудничество и в бъдеще.

Българският премиер посочи, че страната ни инвестира много в спортна инфраструктура и даде за пример многофункционалните спортни сгради в София, Пловдив, Русе, Ботевград, Сливница, Шумен и други.

"Вложихме 350 милиона лева и в момента разполагаме с много добра база за подготовка на спортистите", е подчертал Бойко Борисов. Той допълни, че страната ни има добри традиции в спорта и че посещенията на руския спортен министър и на президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах са най-доброто доказателство за това, че България се справя добре в сектора.

Павел Колобков е приветствал добрата организация на трите световни първенства, които се провеждат едновременно в България и изтъкна отличната подготовка на българския отбор по художествена гимнастика.

На срещата са присъствали министърът на младежта и спорта Красен Кралев и посланикът на Русия в България Анатолий Макаров. Премиерът Борисов предал специални поздрави на руския президент Владимир Путин. Министър-председателят е поканил руския спортен министър да присъства и на Световната купа по ски за мъже в България през зимата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай