Неделя,

Блок в Русе се разцепи на две

От: Администратор -
Блок в Русе се разцепи на две
A
A
A

Блок разцепен на две с луфт от 25 см. Недотам обичайната жилищна сграда в квартал "Бенковски" в Русе.

Въпросната дупка между двете половини на блока се е отворила и нараснала до над 25 см само за няколко дни, сигнализират обитателите на блока, като десетки семейства вече се притесняват за здравето си, предава "Нова телевизия".

Всички живеещи в блока смятат, че причината за разцепването е в честите ВиК аварии. Последната е от преди няколко дни. Тогава пред блока бликва гейзер.

От дружеството отстранили аварията, но хората забелязали, че само за няколко дни фугата между секциите не се увеличава, а сградата се накланя.

Причината за пропадането на сградата, според собствениците, е в честите аварии на водопровод, който минава на метри от жилищната сграда, а според ВиК дружеството конструкцията на сградата не е добра. Отворили са се фуги, през които преминават повърхностни води и подкопават основите. От общината в Русе обещаха проверки.

Хората от блока се тревожат и за това колко ще струва укрепването на сградата. Повечето от тях са пенсионери и такива строителни работи биха били непосилни за тях.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички