Блок в Русе се разцепи на две

Блок в Русе се разцепи на две | StandartNews.com

Блок разцепен на две с луфт от 25 см. Недотам обичайната жилищна сграда в квартал "Бенковски" в Русе.

Въпросната дупка между двете половини на блока се е отворила и нараснала до над 25 см само за няколко дни, сигнализират обитателите на блока, като десетки семейства вече се притесняват за здравето си, предава "Нова телевизия".

Всички живеещи в блока смятат, че причината за разцепването е в честите ВиК аварии. Последната е от преди няколко дни. Тогава пред блока бликва гейзер.

От дружеството отстранили аварията, но хората забелязали, че само за няколко дни фугата между секциите не се увеличава, а сградата се накланя.

Причината за пропадането на сградата, според собствениците, е в честите аварии на водопровод, който минава на метри от жилищната сграда, а според ВиК дружеството конструкцията на сградата не е добра. Отворили са се фуги, през които преминават повърхностни води и подкопават основите. От общината в Русе обещаха проверки.

Хората от блока се тревожат и за това колко ще струва укрепването на сградата. Повечето от тях са пенсионери и такива строителни работи биха били непосилни за тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай