"Банишора" излезе на протест срещу преместването на Центъра по наркомании в квартала

"Банишора" излезе на протест срещу преместването на Центъра по наркомании в квартала | StandartNews.com

Над сто души се събраха на протест в столичния квартал "Банишора" срещу преместването на Националния център по наркомании.

Центърът трябва да напусне настоящата си сграда в "Зона Б5", а от Министерството на здравеопазването планират да го преместят в сградата на Националния център по заразни и паразитни болести в "Банишора".

Протестът бе в близост до 14 СОУ, а мотивът на недоволните граждани срещу готвената промяна е, че в близост, освен училище, има детски градини и детски площадки..

Хората събраха близо 100 подписа за по-малко от час срещу намерението на Министерство на здравеопазването да премести Центъра по наркомании.

В понеделник гражданите отново ще протестират със събраните подписи. Протестът е насрочен да се проведе срещу 14-то училище в 19.00 часа.

Готови са и на гражданско неподчинение – блокиране на бул. „Столетов", където се намира и самият Център по вирусология. Готви се и протестно писмо и от страна на настоятелството на 14 СУ „Проф. Асен Златаров".

На протеста бяха издигнати и лозунги "Хей, наркомани, тук сте нежелани. На Банишора й стига затвора".

Протестиращите твърдят, че в Центъра по вирусология освобождават целия първи етаж за преместването на Центъра по наркомании.

Има и разлепени бележки с предупреждение за преместването на центъра в градинката на "Банишора" в непосредствена близост до Центъра по вирусология.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай