Понеделник,

Българските мъже напускат бащиното огнище на 31 г.

От: Администратор -
105752
Българските мъже напускат бащиното огнище на 31 г.
A
A
A

Българските мъже напускат дома на своите родители средно на 31 години, показва изследване на Евростат. Единствено в Хърватия мъжете живеят до по-късно с родителите си - почти до навършване на 34 години.

Средната възраст, на която младите мъже и жени напускат бащиното огнище, е 26 години, показват данните. Най-рано това правят в северна Европа. В Швеция това се случва на 19 години, в Дания на 21, а във Финландия на 23. В изследването няма данни за покупателната способност за придобиването на собствено жилище в различните страни.

Като цяло жените в ЕС напускат домовете на родителите си по-рано от мъжете, като в България тази разлика е най-голяма - българските жени напускат дома си малко преди да навършат 27 години, казват от Евростат. Голяма е разликата и в Румъния - 26 години за жените и 21 години за мъжете, както и в Хърватска - 30 години за жените срещу близо 34 за мъжете.

В рамките на Европейския съюз най-нисък спрямо възрастните е броят на децата в Германия и България, показва още изследването. Като цяло делът на децата в повечето европейски страни ще продължава да намалява през следващите десетилетия, прогнозират от Евростат.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Евростат Къща