Антоний: Договорът за наем с Върбакови е неизгоден, ще преговаряме

Антоний: Договорът за наем с Върбакови е неизгоден, ще преговаряме | StandartNews.com

Софийската Света митрополия ще влезе в разговори с фирмата на Гинка Върбакова за финализиране или отхвърляне на сделката за отдаване под наем на голям имот на пл. „Света Неделя". Това стана ясно от думите на Западно и средноевропейския митрополит Антоний в студиото на бТВ.

Той призна, че условията по предварителния договор, изтекъл в медиите, са „видимо са неизгодни". „След така изнесената информация трябва да се срещнат двете страни на договора. При тези страни той няма как да прерасне в окончателен (...) не запазва интересите на Софийската света митрополия в този си вид", подчерта Антоний.

Той отказа да коментира защо в документа от края на 2016 г. условията са били заложени по този начин, като допълни, че няма представа какво е състоянието на сградата, която ще бъде наета.

Упълномощен да сключи договора е съпругът на Гинка Върбакова (която пък купува ЧЕЗ-България). Фирмата не е влязла във владение, подчерта духовникът. Не е ясно дали при разваляне на предварителния договор с нея ще се плащат неустойки.

Софийската света митрополия не е вземала решение за сключването на окончателен договор с „Инерком"
На 22.12.2016 г. е подписан предварителен договор за наем, се казва в съобщение на Софийската света митрополия
Според Антоний в случая говорим и за „индиректна атака" срещу митрополията – от „лица, които използват имоти на митрополията", но и „чисто политически елемент не липсва".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай