Сряда,

Агресивен ротвайлер нахапа жена в центъра на Бургас

От: Администратор -
160
Агресивен ротвайлер нахапа жена в центъра на Бургас
A
A
A

Отново инцидент с агресивно куче, този път в центъра на Бургас – ротвайлер нахапа минаваща край него жена. Стопанката на кучето се издирва от полицията.

Рано сутринта Аделина Арсова отива на работа. На тротоара се разминава с млада жена с куче.

„В момента, в който аз минавам, кучето ми скочи и ме захапа. Зъбите му се закачиха тук и взе да дърпа. Почнах да крещя: „Кажете ми защо! Кажете ми защо излизате с такова голямо куче?!" – И тя: „А с какво куче да изляза?" – Викам: „Добре, с намордник! Припаднах в аптеката от уплаха! Никога не съм била нападана от животно. Аз не съм страхлив човек, обаче да усетиш как ти дърпат ръката", разказва Аделина.

Стопанката на животното дори не поднася извиненията си на нападнатата.

Полицията издирва я по записи от видеокамери в района, търсят се и очевидци.

Мястото е на метри от Борисовата градина в Бургас, където е пълно с деца.

„Най-честите нарушения, които се срещат в нашата община са точно кучета без поставен повод. Много от гражданите не знаят, че всъщност това е нарушение на закона", каза еко инспекторът Митко Иванов.

Стопанката на агресивното куче е нарушила два закона. „Всеки един собственик на животно компаньон е длъжен да не допуска проявата на необоснована агресия. Куче, което е средна или едра порода, а ротвайлерът е едра порода, те стават до 65-70 кг, трябва да бъде с поставен намордник", категоричен е старши инспектор Стилиян Георгиев от отдел екологични политики.

Аделина, която също има куче, ще си потърси правата и в съда.

От началото на годината еко инспекторите в Бургас са извършили повече от 350 проверки и са глобили над 80 стопани на кучета. Глобите са между 100 и 200 лева.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com