Защо не бива да се прекалява с мандарините?

Ценни съвети от руски диетолог

Защо не бива да се прекалява с мандарините? | StandartNews.com

Всички знаят полезното действие на цитрусите върху организма. Оказва се обаче че както за много други неща, прекалената консумация може да е вредна.

"Прекалената консумация на мандарини може да бъде опасна за хората с алергии, страдащите от затлъстяване, диабет или със стомашно-чревни заболявания", съобщи ДарикНюз, цитирайки интервю за диетолога Олга Григорян за телевизия РТ.

 

Мандарините съдържат големи количества фруктоза, благодарение на която са лидери по съдържанието на прости въглехидрати, които се усвояват бързо от организма. В същото време въпросните цитрусови плодове оказват положително въздействие върху нервната система, благодарение на аромата си и подобряват настроението.

Все пак трябва да бъдем внимателни при консумацията на мандарини, съветва експертът. Хората с наднормено тегло, за съжаление, ще трябва да се откажат от тях заради високото съдържание на захар. Те могат да си позволят не повече от два плода на ден, като същото ограничение важи и за децата. При хора с алергии цитрусовите плодове може да предизвикат обриви, алергична хрема или задух, а тези със стомашни проблеми са застрашени от обостряне на заболяването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай