Зам.-шефът на лекарите каза ще има ли втора вълна

Родителите трябва да проявяват максимална отговорност и да не пускат децата си болни на училище

Зам.-шефът на лекарите каза ще има ли втора вълна | StandartNews.com

Успокоените сред родителите за разпространението на коронавируса в училищата внесе д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС. Няма да се стигне до пик на заболеваемостта или до втора вълна през есента и зимата, каквито са прогнозите, заяви той пред бТВ. По думите му е нормално в началото да има повече заболели деца и призова да не се създава паника.

Естествено е да има проблеми в училищата заради пандемията от коронавирус, смята д-р Николай Брънзалов. „Естествено е хората в системата в началото да имат трудности, но съм убеден, че постепенно ще ги преодолеят“, допълни експертът. По думите му след отварянето на училищата епидемията ще се развие по същия начин, както в обществото.

„В началото ще има по-голяма честота на заболелите, но нека не забравяме, че децата прекарват инфекцията почти безсимптомно. Нека да няма паника по училищата“, призова д-р Брънзалов, допълвайки, че по скоро учителите трябва да се пазят.

Зам.-шефът на БЛС бе категоричен, че родителите трябва да проявяват максимална отговорност и да не пускат децата си болни на училище. Трябва да ги научат на хигиена, в училище максимално да се осигури дистанция, каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай