Вотът във Варна не е предрешен

Вотът във Варна не е предрешен | StandartNews.com

Време е съгражданите ми да дадат урок на България и да поискат промяна

Данаил Папазов, кандидат за кмет от коалиция "Живот за Варна"

- Г-н Папазов кои са вашите основни приоритети, с които смятате, че ще привлечете гласовете на варненци?

- Приоритетите, за които говорите, изтъкнахме в програмата си не толкова, за да привличаме гласове, а защото в екипа на "Живот за Варна" смятаме, че там са най-големите проблеми на града. Доверие се надявам да спечелим с имената на екипа, който предлагаме; с опита, който сме натрупали в нашата професионална реализация и с решенията, които даваме.
Ако трябва да отбележа три основни неща то това са: оптимизиране работата на администрацията, чрез въвеждането на повече електронни услуги като средство за справяне с бюрокрацията и корупцията. Агресивно привличане на инвеститори с цел разкриване на нови работни места и повишаване на доходите. И не на последно място смяна на модела на работа - изграждане и рехабилитация на инфраструктурата от периферията към центъра на града.

Разбира се, за да можем да работим добре първото нещо, което ще направим, ако бъда избран за кмет, е тотална ревизия на дейността на общината, която да бъде публично огласена. В нея сме предвидили да направим цялостен анализ както на договорите и процедурите, така и на финансовите параметри.

- Какви са Вашите избиратели? За чий гласове ще се борите?

- Аз нямам мои избиратели. За мен всички са варненци. Не принадлежа към никоя политическа сила и не смятам хората за нечия собственост. Затова се боря за доверието на всеки човек. Защото ако един кмет иска достойно да си върши работата няма да обслужва само левите, или само десните, или само либералите. Той носи отговорност за града, в който живеем всички заедно.

- Как оценявате предизборната кампания дни преди нейния край? Имаше ли удари под кръста?

- Явявам се за първи път на избори и въпреки, че бях чувал за това сега го изпитах на гърба си, защото много мои близки и приятели бяха подложени на натиск от управляващите. Включително бяха несправедливо наказани и хора, които просто се осмелиха да декларират привързаността си към нашата кауза - "Живот за Варна". А тонът на кампанията през последната една седмица доби махленски вид с размяна на компромати от алкохолно-наркотично естество, което не е добра оценка за интелектуалния потенциал на тези, които искат да представляват лицето на града. Радвам се, че успяхме да се опазим засега от такава долнопробна размяна на удари, в която се включиха и национални политически лидери. За нас беше важно да проведем смислен дебат за съдбата на Варна, но основният ни опонент от ГЕРБ предпочете страхливо да се скрие в рамките на цялата кампания, давайки територия на колегата си Кирил Йорданов. Всяко скриване показва безотговорност от една страна или по-лошото - убеденост, че имаш намерение да спечелиш изборите по друг начин.

- Искате да кажете, че вотът във Варна е предрешен? Имате ли информация за купуване на гласове?

- Искам ясно да кажа, че управляващата политическа сила в лицето на ГЕРБ и нейният кандидат Иван Портних се опитват да внушат на варненци точно това, че вотът е предрешен и хората няма смисъл да гласуват. Това е начин всички да бъдат измамени и непрозрачното управление на града да продължи. Напротив, вотът съвсем не е предрешен. И всеки трябва да има силата да използва правото си на гражданин, подавайки своя глас. Така ще бъдат смачкани схемите на престъпниците, които се готвят да купуват гласове и да атакуват цели комисии. Такива практики са успешни само, когато имат чадър от властта.

- Защо варненци трябва да излязат и да гласуват?

- Защото Варна е прекрасен град, който бива систематично натискан към дъното, както от кражби, така и от некадърно управление. Тук хората могат да живеят много по-богато и да имат много по-добри перспективи за живота си.
Изисква се едно малко усилие на 25 октомври, за да дадем урок на цяла България и да направим промяната. Да дадем знак че искаме общите ни пари да се управляват рационално, че искаме повече работни места и по-високи заплати тук, че искаме модерен и безопасен град. Варна дълго време е бил именно такъв град и никой не може да ме убеди, че не може пак да бъде. Затова искам живот за Варна. И затова се кандидатирах за кмет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай