Витанов: Сега Космосът ли е виновен за смъртността?

Обвини индиректно и Мангъров за приказките му за пандемията

Витанов: Сега Космосът ли е виновен за смъртността? | StandartNews.com

Делта вариантът удря с по-голяма сила по-младата част от населението. Това констатира математикът проф. Николай Витанов във фейсбук профила си. По думите му обстановката се влошава.

Данните на математикът показват още, че нараства броя на жълтите зони на картата на риска съгласно плана на Министерството на здравеопазването. „ Жълтото расте, мерки почти никъде няма. Луната спи. А какво ще стане през следващата седмица?“, пише проф. Витанов. Той костатира още, че вече на картата се появяват и области в оражнево -Бургас и Велико Търново, което е ниво 3 от 4 -степенната скала на здравното ведомство по разпространение на коронавирусната инфекция.

Математикът е изчислил и карта на риска по неговата методология и показатели. Според нея вече има две области във виолетово– Велико Търново и Търговище, адруги ги гонят, като риск от бързо разпространение на зараата=

Той предупреждава, че ще нарастне и смъртността. „НОЩ го няма, КОЙ е виновен сега за високата смъртност. Кривата ракета или косматият Космос? Някой от тях ще да е. Нали знаете, че смятам индекса на позора. Когато починалите стигнат 18 800, този индекс ще стане 200. Тоест нещо ще се е увеличило 200 пъти. Тогава ще ви напиша нещо интересно. За кривата ракета, косматия Космос и за некои силно разбиращи доценти“, коментира още маетаматикът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай