Събота,

Висене пред кабинета ли уби 3-год. дете в София?

От: Редактори, кадър бТВ -
902
Висене пред кабинета ли уби 3-год. дете в София?
A
A
A

Проверката, назначена от здравния министър Кирил Ананиев след смъртта на 3-годишното дете в София, продължава. Междувременно свидетели на част от инцидента изразяват противоречиви чувства за начина, по който е прието детето в падиатрията.

„Детето престоя повече от два часа от момента, в който влезе за преглед, до момента, в който беше хоспитализирано в Педиатрията”, разказа пред бТВ Ясен Ничев, който е свидетел на случилото се.

В същия ден самият той е чакал около три часа и половина заедно с детето си пред спешния кабинет. По думите му починалото 3-годишно момченце е било видимо в критично състояние.

Имало е и спорове в лекарския кабинет дали то да бъде хоспитализирано. „В кабинета, освен д-р Георгиева, имаше още един лекар. Имаше размяна на реплики между тях. От това, което чухме, д-р Георгиева явно е била против детето да бъде прието. Другата лекарка направи повече, за да може то да бъде хоспитализирано”, разказа Ясен Ничев.

По думите му пред спешния кабинет винаги се чака много, а лекарите преценяват кой случай е по-спешен от друг. „Лекарите работят там, когато не са в болницата и не преглеждат деца. Тоест чисто административно те нямат капацитет да обслужват всички пациенти”, каза още Ничев.

Той обаче уточни, че педиатрите там като цяло имат нормално и човешко отношение, както и подход към децата и самият той няма оплаквания от тях.

Според Ясен Ничев дългото чакане пред спешния кабинет не зависи от лекарите, а става въпрос за организационни проблеми на болницата. Той е на мнение, че има нужда от промяна и нормално функционираща педиатрична болница, в която да има спешен кабинет и отделения, където децата да бъдат своевременно настанявани при нужда.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията