Понеделник,

Учителка на изпита за кмет в Ловеч

От: Администратор -
989
Учителка на изпита за кмет в Ловеч
A
A
A

Икона на св. Георги Победоносец пази Корнелия Маринова

Искам децата ни да се върнат в града, казва кандидатът на ГЕРБ

С ГЕРБ се припознахме взаимно - и като идеи, и като хъс за промяна, и като откритост. Това бяха първите думи на Корнелия Маринова като кандидат-кмет на Ловеч. Ръководството на партията й гласува доверие, защото в нейно лице видя разпознаваем, неопетнен и активен претендент за поста, с доказани управленски качества. Депутатката от ГЕРБ има 25 години педагогически стаж, от които 19 като директор на най-голямото основно училище в областта -"Васил Левски". Начело е на екип от 52 учители, които обучават над 650 деца. Председател е на Общински комитет "Васил Левски" и повече от 15 години работи успешно с Асоциация "Доверие", на която е почетен член и с която е реализирала различни проекти. За активната си дейност там е удостоена с почетна статуетка от кмета на гр. Лавал за иницииране и развитие на партньорските отношения между двата града. "В последните години изпратих много мои бивши ученици, а и собствените си деца в чужбина, много мои приятели и близки напуснаха Ловеч, в училище имаме деца, чиито родители станаха гурбетчии, за да издържат оставените си на баби и дядовци синове и дъщери", каза кандидатът за кмет, цитирана от lovechpress.info. Според нея щом хората си тръгват, значи управлението на града е тотално сбъркано. "Искам промяна в управлението, искам да участвам в промяната, искам децата ни да се върнат", казва Маринова. Смята основният проблем, който трябва да се овладее, е демографската катастрофа в общината.

Затова приоритети в нейната работа ще бъдат стимулирането на бизнеса и предприемачеството, осигуряването на качествени жизнена среда и обществени услуги, пълна прозрачност и най-важното - включване на гражданите в управлението. Кандидатът за кмет на ГЕРБ обещава да не работи на парче, а при стриктно и коректно планиране и бюджетиране.

"Ще организирам така работата и администрацията си, че да бъда ежедневно и при гражданите на общината - да ги чувам директно, да виждам с очите си проблемите, да контролира лично начина на решаването им, а не да знае какво става в общината от доклади и посредници", зарича се Маринова. "И така ще бъде, защото Ловеч е моят град, тук се родиха и пораснаха моите деца, защото искам тук да пораснат и моите внуци, защото посветих целия си трудов път досега на децата на Ловеч, защото жителите на Ловеч и общината заслужават това, защото искам Ловеч да го има", заключи тя. "Като жена и като председател на общинското ръководство заставам 100% зад нейната кандидатура", декларира общинският председател Ирина Митева. И подари на кандидата за кмет икона на св. Георги Победоносец.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички