Цената на ваксините? Тайната изтече

Белгийският държавен секретар Ева де Блекер огласи цените на ваксините

Цената на ваксините? Тайната изтече | StandartNews.com

Изтече една от най-пазените тайни на света. Белгийският държавен секретар Ева де Блекер огласи цените на ваксините, което впоследствие изтрила от социалните мрежи, тъй като информацията е поверителна.

Според огласените данни доза от ваксината на "АстраЗенека" струва 1,78 евро, на "Пфайзер" - 12 евро, на "Модерна" - 18 долара. Посочените данни са част от предварителните споразумения за доставка, подписани от Европейската комисия, като част от доставките идват в България.

Междувременно Парламентът одобри окончателно Споразумението за продажбата  от и между България, Швеция и фармацевтичната компания „Янсен“ закупуването и доставката на ваксината срещу Covid-19.

Първоначално страната ни отказа закупуването на ваксината, но правителството реши да предприеме действия за осигуряването й.

Заради първоначалния отказ България ще получава ваксината чрез друга страна членка на ЕК, а реалната доставка и употреба на ваксините ще започне след издаване на разрешение за употреба от еврокомисията, по предложение на европейската агенция по лекарствата.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай