Петък,

Цената на ваксините? Тайната изтече

От: Редактор -
101
Цената на ваксините? Тайната изтече
A
A
A

Изтече една от най-пазените тайни на света. Белгийският държавен секретар Ева де Блекер огласи цените на ваксините, което впоследствие изтрила от социалните мрежи, тъй като информацията е поверителна.

Според огласените данни доза от ваксината на "АстраЗенека" струва 1,78 евро, на "Пфайзер" - 12 евро, на "Модерна" - 18 долара. Посочените данни са част от предварителните споразумения за доставка, подписани от Европейската комисия, като част от доставките идват в България.

Междувременно Парламентът одобри окончателно Споразумението за продажбата  от и между България, Швеция и фармацевтичната компания „Янсен“ закупуването и доставката на ваксината срещу Covid-19.

Първоначално страната ни отказа закупуването на ваксината, но правителството реши да предприеме действия за осигуряването й.

Заради първоначалния отказ България ще получава ваксината чрез друга страна членка на ЕК, а реалната доставка и употреба на ваксините ще започне след издаване на разрешение за употреба от еврокомисията, по предложение на европейската агенция по лекарствата.

 


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички