Неделя,

Сваляме ли маските? Говори Кацаров

От: Редактор -
165
Сваляме ли маските? Говори Кацаров
A
A
A

Рано е да сваляме маските, тъй като само 20% от българите са ваксинирани. Това заяви службният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

Страната ни вече има единен протокол за леченеи на болни от коронавирус. Работната група, която се е заела с работата над създаването му е приключила работа, а документът вече е качен на сайта на Министерството на здравеопазването, съобщи Кацаров.

"Такъв протокол трябваше да има преди една година. Вероятно той също щеше да предотврати част от смъртността, ако имаше такъв. Най-общо той разписва поведение в леки случаи, в тежки случаи, в извънболнична и болнична помощ, начини на диагностика, начин на лечение, целият спектър от дейности, които трябва да се прилагат”, обясни д-р Кацаров.

По думите на здравния министър всеки човек може да разбере как трябва да действа като се запознае със съдържанието на протокола. Кацаров увери, че за изработката му е събрано най-доброто от световната наука и знание. Той е категоричен, че страната ни разполага с необходимите техника, медикаменти и специалисти за борбата със заболяването.

Здравният министър допълни, че България има възможност  да ваксинира цялото население и призова хората бързо да се имунизират, за да се избегне нова вълна. 


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички