Стволовите ни клетки с награда от Кралицата

Всяко второ българско семейство избира лидера в регенеративната медицина

Стволовите ни клетки с награда от Кралицата | StandartNews.com
  • Всяко второ българско семейство избира лидера в регенеративната медицина
  • Future Health бе обявена за тъканна банка на ХХI век

В 21 век в сферата на генетиката, тъканното банкиране и регенеративната медицина се появиха компании, които чрез методични и интелигентни стъпки постигнаха забележителни резултати. Днес ще говорим за Future Health - компанията, която точно отговаря на това описание. Преди дни тя беше наградена за "Тъканна банка за 21 век". През годините успехът и безупречната репутация на Future Health се дължат на големия брой успешно освободени проби за лечение.Тъканната банка е основана през 2002 г. с ясната мисия да разработи и популяризира клетъчните терапии със стволови клетки. В момента този безценен материал спомага за лечението на над 85 животозастрашаващи заболявания, едно от които е и левкемията.По темата за тъканно банкиране, разговаряме с Вили Пеева - изпълнителен директор на Future Health за България. Тя е считана за един от най-успешните специалисти в сферата на стандартизацията и мониторинга на оперативни процедури в тъканните банки. По образование тя е юрист и е човекът, който лицензира и управлява компанията от 2011 г. към днешна дата.

  • Вили Пеева работи в сферата на здравеопазването на управленски позиции от 2004 г. Тя е административен директор на МЦ Афродита от самото му създаване. Под нейно ръководство фирмата е номинирана и наградена в България и Европа. Вили Пеева има над 30 публикации, говори 5 езика , омъжена с две деца.

- Г-жо Пеева, как се роди идеята за сътрудничество с гиганта Future Health?
- През първата година бях консултант, но след това през 2011 г. заех поста на изпълнителен директор, тъй като компанията нарастваше с много бързи темпове и изискваше моето постоянно присъствие.Основната ми задача и важна роля в управлението ми беше въвеждане на процедури по стандартизация, както и за проучването на методите на управление на клоновата мрежа на компанията в световен мащаб, в сътрудничество с проф. Роджър Дейнти - основател и научен директор на Future Health в Европа, познат в цял свят като "гуру в областта на стволовите клетки" и лично награден за заслугите си от кралица Елизабет II.
- На какво залагат семействата, избирайки Future Health за своя тъканна банка?
- Future Health е първата частна акредитирана банка за съхранение на стволови клетки в Европа. Тя е най-акредитираната и лицензирана, извършва тъканно банкиране. Като основен приоритет в дейността є е връщането на пробите за лечение и тяхното успешно приложение. За това говорят и нашите успешни трансплантации. Голяма роля играе и фактът, че Future Health е единствената компания, имаща две напълно лицензирани лаборатории - в Англия и в Швейцария.Като лидер в тъканното банкиране, ние работим в 94 държави на 6 континента и осигуряваме спокойствието за здравето на цялото семейство.
- Как виждате в бъдеще приложението на стволовите клетки?
- Стволовите клетки, които се вземат по време на раждане са спечелили огромна популярност, в сравнение с всички останали видове на стволовите клетки, тъй като осигуряват неограничен потенциал, защото са плорипотентни. През последните години популярност придоби и съхранението на стволови клетки от пулпа на млечен зъб.И не на последно място в тази тежка година на COVID-пандемията, стволовите клетки намериха приложение и тук, за което свидетелстват над 80 приложения на този клетъчен материал.
- Future Health е безспорен лидер на пазара за съхранение на хемопоетични и мезенхимни стволови клетки. Какъв е клиентът, който предпочита услугите Ви?
- Всяко второ българско семейство, което решава да съхрани стволови клетки е клиент на Future Health, което ни прави и лидер в България от 2014 до днес. Това се дължи на информираността на бъдещите родители и факта, че имат достъп до международни информационни портали, които са безспорното доказателство за успешните трансплантации на Future Health - отразени и в световните медии. А това според мен е и основният фактор, когато избираш на кого да се довериш!
- Как се е разви дейността на Future Health в периода на COVID пандемията?
- През 2020 г. Future Health купи най-голямата Щатска тъканна банка за съхранение на стволови клетки от млечен зъб - BIO EDEN, което ни постави на челните места в тъканното банкиране е световен мащаб. Фокусът на нашата дейност е да увеличим броя на леченията, продължи усилено и беше оценено от семейства по света. Преди броени дни бяхме наградени за "Най - добра тъканна банка на 21-ви век", така че нещата вървят стабилно нагоре и целите ни са напълно удовлетворени.

 

  • "Future Health" biobank е най-голямата тъканна банка във Великобритания от 2002 г. От 2014 г. е европейски лидер с две напълно лицензирани и акредитирани лаборатории във Великобритания и Швейцария. Компанията притежава множество европейски награди, като най-голямото признание получава за качество и извършени трансплантации от кралицата на Великобритания Елизабет II.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай