Стволовите ни клетки с награда на десетилетието

Прилагат се и при лечение на критично болни от COVID-19

Стволовите ни клетки с награда на десетилетието | StandartNews.com

Вили Пеева е Административен директор на Медицински център "Афродита" - специализирано здравно заведение в регенеративната медицина. Тя управлява дейността, както на МЦ "Афродита", така и на Future Health за България от самото им създаване. Под нейно ръководство фирмите са многократно награждавани от европейски и български институции. Скоро Future Health беше наградена за тъканна банка на десетилетието.

  • До 2030 г. МЦ "Афродита" цели да включи София в списъка на най-развитите градове в света в сферата на регенеративната медицина
  • Прилагат се и при лечение на критично болни от COVID-19

Докато научната общност работи за разработването на ваксини и лекарства срещу пандемията oт COVID-19, новите алтернативни терапии могат да намалят смъртността. Неотдавнашното използване на стволови клетки върху критично болни с COVID-19 в Китай, доведе до издаване на разрешение за прилагане на стволови клетки от Администрацията по храните и лекарствата(FDA) и това създаде вълнение сред медицинската общност. За възможното лечение със стволови клетки и всички предизвикателства чрез тяхното използване, говорим по въпроса с Вили Пеева, директор на най-голямата тъканна банка в България - Future health. Тя е европейски лидер, притежаващ две лаборатории в Англия и Швейцария, символ е на качество в сферата на частното фамилно банкиране в цял цвят.


- Как може да опишете Future Health, г-жо Пеева?
- Ние сме международна биотехнологична компания, която е фокусирана в областта на регенеративната медицина. Ангажирали сме се да разработваме терапевтични продукти, които смятаме, че имат най-добрия в класа си потенциал, т.е. терапии, които имат потенциал да бъдат по-безопасни и по-ефективни от настоящия стандарт на грижа или други продукти в процес на разработка и които могат да имат предимства над стандартните терапии.
Нашите програми за клинично развитие са фокусирани върху лечение на имунен дефицит, диабет тип 1, ДЦП, левкемия, както и в много други лечения и терапии. Те представляват основни области на клинични проучвания, както и значителни търговски възможности.
Ние се ангажираме и фокусираме към научните постижения, безопасността на пациентите и разработването на по-безопасни и ефективни терапии, които могат да отговорят на значителни медицинските нужди и да подобрят живота на пациентите.
- От колко години съществува Future Health и с какви постижения се отличава, за да се смята за гуру в областта на стволовите клетки?
- Future health е създадена през 2002 година. Като пионер на частното фамилно тъканно банкиране, успя да се утвърди и наложи на европейския пазар като лидер и като партньор на семействата. Нещото, което ни отличава е качеството на работа и страхотния професионализъм, които са признати дори от Кралицата на Великобритания с връчването на короната на качество в продължение на 5 години. В допълнение на всичко - Future Health е регистрирала над 120 успешно освободени проби, които бяха съхранени в нашите лаборатории. Ние сме първата частна акредитирана банка в Европа и сме смятани за една от най-акредитираните и в света.
- Какви бъдещи планове или стратегии имате?
- В тези трудни времена, в които се налага да живее цялото човечество, ние продължаваме с пълна пара да гоним нашите цели, които са:
клинично развитие за установяване и приложение на доказани терапии, безопасност и терапевтични ползи;
усъвършенстване на нaшите производствени процеси и технологии;
разширяване на нашето портфолио;
разширяване на приложението на стволовите клетки и в други области.
Това са темите на дневен ред пред всички наши колеги.
- Какво бихте казали на всички български семейства за това, че сте категоричен избор през годините?
- В България, семействата вече са много добре информирани. Лесно правят своя избор, когато Future Health има богат опит зад гърба си, модерна апаратура и съоръжения, акредитации, но най-вече доказани успешни трансплантации. Това улеснява семействата да се доверят на Future Health.
- Какви цели си поставя МЦ "Афродита", който управлявате от самото му създаванe?
- С респект, мотивация и колективност, продължаваме да се развиваме и да предоставяме медицински услуги на световно ниво. Всяка една от тези ценности ни помага да изпълним обещанието, което сме си дали и на сaмите нас - до 2030 година МЦ "Афродита" цели да включи София в списъка на най-развитите градове в света в сферата на регенеративната медицина. С повече от тринадесетгодишен опит МЦ "Афродита" предоставя на клиентите си най-високо качество на медицински услуги на конкурентни цени в сферата на регенеративната медицина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай