Стойчо Кацаров с коментар за луксозния апартамент в болница

Ето какво каза бившият здравен министър

Стойчо Кацаров с коментар за луксозния апартамент в болница | StandartNews.com

Имаше слухове за луксозни болнични стаи за ВИП персони. Така бившият министър на здравеопазването Стойчо Кацаров описа казуса с луксозния апартамент в болница "Лозенец", информира news.bg.

Той постави въпроса как е възможно в болница, в която работят стотици хора, никой да не е чул или видял нещо. Бившият министър не изключи възможността апартаментът в болница "Лозенец" да е бил използван за незаконни трансплантации. По думите му в частните болници такива апартаменти няма, а само в държавни структури.

Той посочи, че неговото намерение е била лечебното заведение да стане детска болница, Издадох заповед за сливане с педиатрията. Тази заповед обаче бе отменена, поясни Кацаров.

Според него луксозният апартамент не е бил посещаван от министър-председатели или президенти.

Според него нерегламентираното използване на болницата е най-малкия проблем. Това показва до каква степен е покварено обществото. Не са виновни само хората, които сочим с пръст. Всеки един в себе си носи отговорност, поясни той.

Това става с протекция от горе до долу. Държавата е изградена по този начин, тя се крепи на това нещо. То не може да бъде изчегъртано. Най-вероятно нищо няма да последва, защото така е устроена държавата. Дори да се открият виновните, няма да се решат проблемите, каза още Кацаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай