Събота,

„Софиямед“ с безплатен скрининг за диабет при бременни

От: Стандарт -
645
„Софиямед“ с безплатен скрининг за диабет при бременни
A
A
A

По случай Световния ден за борба с диабета - 14-ти ноември, университетска болница „Софиямед“ и Клиниката по ендокринология и болести на обмяната организират безплатен скрининг за ранна диагностика на Захарен диабет при бременни жени. Инициативата е част от дългосрочната стратегия на Клиниката по ендокринология към УМБАЛ Софиямед, а именно да информира, да обучава и да полага усилия за ранно откриване на ендокринни нарушения при бременни жени и особенно тези, които са в риск от диабет или заболявания на щитовидната жлеза.
 
Университетска болница „Софиямед“ кани всички бременни дами да се включат в скрининга за ранно откриване на Захарен диабет чрез обременяване с глюкоза на гладно. Ще бъде извършено допълнително и безплатно изследване на хормони на щитовидна жлеза и ехография, както и на нивото на витамин Д.
 
Изследванията ще се проведат на 14  ти ноември от 8:00ч. в БЛОК 2 на УМБАЛ „Софиямед“, ул.“Димитър Моллов“ 10, IV ти етаж.  Необходимо е предварително записване на тел. 0888 49 28 66.
 


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията