Смениха шефа на болница

Досегашният прокурист поема УМБАЛ "Пловдив"

Смениха шефа на болница | StandartNews.com

Досегашният прокурист на УМБАЛ "Пловдив“ АД д-р Динчо Генев е новият изпълнителен директор на лечебното заведение. Той поема ръководството на болницата от д-р Аргир Аргиров, който бе освободен от директорския борд на проведеното днес извънредно общо събрание на акционерите заедно с Анести Тимчев, който е зам.-кмет на община Пловдив, съобщки пловдив24.

В новия съвет на директорите на мястото на освободените бяха избрани д-р Динчо Генев и Костадин Атанасов, началник отдел “Бюджет и финанси" в Министерството на здравеопазването, който бе избран за председател на борда.

Третият член на директорския съвет е бившият народен представител д-р Катя Попова, която досега беше негов председател. Съветът на директорите освободи д-р Генев като прокурист.

“Използвах момента да подам заявление за напускане на борда, който се свика изнъредно , за да гласува освобождаването на зам.-кмета на община Пловдив Анести Тимчев. Щях да направя същия ход и на редовното общо събрание, тъй като изпълних задачата заедно с екипа да стабилизирам "УМБАЛ-Пловдив" АД, заяви пред акционерите д-р Аргиров.

В този момент болницата няма просрочени задължения. Очаква се извършване на инвестиции в медицинска техника както и на ремонти.

Д-р Генев е завършил висше образование по медицина в Стара Загора, има специалност "Вътрешни болести“ и "Здравен мениджмънт“ от Медицински университет-София. Работил е в общинската болница в Харманли и е бил неин управител. Избиран е два пъти за председател на районната колегия на Българския лекарски съюз в Хасково, бил е и член на Управителния съвет на Сдружението на общинските болници.

През 2013 г. той бе кандидат за поста управител на НЗОК заедно с д-р Румяна Тодорова. А месец по-късно стана  подуправител на НЗОК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай