Неделя,

Смениха шефа на болница

От: сс -
399
Смениха шефа на болница
A
A
A

Досегашният прокурист на УМБАЛ "Пловдив“ АД д-р Динчо Генев е новият изпълнителен директор на лечебното заведение. Той поема ръководството на болницата от д-р Аргир Аргиров, който бе освободен от директорския борд на проведеното днес извънредно общо събрание на акционерите заедно с Анести Тимчев, който е зам.-кмет на община Пловдив, съобщки пловдив24.

В новия съвет на директорите на мястото на освободените бяха избрани д-р Динчо Генев и Костадин Атанасов, началник отдел “Бюджет и финанси" в Министерството на здравеопазването, който бе избран за председател на борда.

Третият член на директорския съвет е бившият народен представител д-р Катя Попова, която досега беше негов председател. Съветът на директорите освободи д-р Генев като прокурист.

“Използвах момента да подам заявление за напускане на борда, който се свика изнъредно , за да гласува освобождаването на зам.-кмета на община Пловдив Анести Тимчев. Щях да направя същия ход и на редовното общо събрание, тъй като изпълних задачата заедно с екипа да стабилизирам "УМБАЛ-Пловдив" АД, заяви пред акционерите д-р Аргиров.

В този момент болницата няма просрочени задължения. Очаква се извършване на инвестиции в медицинска техника както и на ремонти.

Д-р Генев е завършил висше образование по медицина в Стара Загора, има специалност "Вътрешни болести“ и "Здравен мениджмънт“ от Медицински университет-София. Работил е в общинската болница в Харманли и е бил неин управител. Избиран е два пъти за председател на районната колегия на Българския лекарски съюз в Хасково, бил е и член на Управителния съвет на Сдружението на общинските болници.

През 2013 г. той бе кандидат за поста управител на НЗОК заедно с д-р Румяна Тодорова. А месец по-късно стана  подуправител на НЗОК.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички