Смарт-фокусирани шокови вълни срещу болки от широк спектър

Шоково-вълновата терапия е изключително популярна в Западна Европа за възстановяване след травми в мускулите и ставите

Смарт-фокусирани шокови вълни срещу болки от широк спектър | StandartNews.com

Шоково-вълновата терапия е изключително популярна в Западна Европа за възстановяване след травми в мускулите и ставите, както и при различни заболявания на опорно-двигателния апарат. Болки от схващания, гонартроза, шипове, тенис/голф лакът, коляно на скачач, ахилес са само част от състоянията, които успешно се повлияват само след една процедура.

Какъв е принципът на действие?

Първоначално е използвана за раздробяване на камъни в пикочната система. От началото на 90-те г. на миналия век е открито благоприятното й въздействие при ортопедични болезнени състояния. Технологията е базирана на генериране на акустични ударни вълни. Те се отличават с висока амплитуда на енергия и кратка продължителност на импулса, т.е разпространяват се бързо и без да се задържат. Подават се външно, преминават през меките тъкани, достигат костната и хрущялна тъкан с противовъзпалително и обезболяващо действие. Успешно „разнасят“ и образуваните уплътнения и калцификати.

Какви са резултатите? НЕЗАБАВНО се премахва болката и се засилва кръвообращението в третираната зона. Образуват се микросъдове (т. нар. ангиогенеза), стимулиращи храненето на тъканите и лимфотока. Подобреното кръвообращение резорбира отоците и увеличава еластичността на тъканите. В кратки срокове пациентите се връщат към нормалните си битови и професионални дейности, повишава се издържливостта на натоварвания. Изключително обнадеждаващи са резултатите и при спортни травми с различна степен на тежест.

Запиши час на:

тел. 02 4 760 760                            

моб. 089 952 11 01                                      

www.lazermed.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай