Шеф във ВМА каза кога ще нокаутираме вируса

Според него трябва да спазваме ограниченията и в началото на лятото ще се преборили заразата

Шеф във ВМА каза кога ще нокаутираме вируса | StandartNews.com

 

 „Задължително България ще успее да нокаутира този вирус. Сега сме още в началото. В началото на летния сезон ще успеем да преборим изцяло тази въздушно-капкова инфекция“. Това заяви полковник доц. д-р Георги Попов, началник катедра инфекциозни болести и зам.шеф на ВМА, в интервю за Dsport и Дарик радио.

Пред Блиц пой заяви, че футболистите на Левски са минали тест за коронавирус. Изтъкнатият в спортните среди специалист съобщи още, че и в ЦСКА са извършили проверка на играчите си за опасната зараза, върлуваща в цял свят.

„Разбира се, че моите приятели от тениса и най-вече от футбола ме търсят активно. Казвам им да бъдат спокойни. Давам им съвети относно мерките, които взима щабът. От тях получавам информация как се чувстват и как възприемат тези ограничения, които за тях са още по-лоши, отколкото за нормалните български граждани, защото са лишени от това, което е смисълът на живота им – да бъдат активни спортисти и да бъдат на спортните арени, където им е мястото“, каза медикът.

„Мерките трябва да бъдат спазвани от всички, въпреки че са доста непопулярни. В спортните среди липсват футболните мачове, тенис турнирите, всички други спортни събития. Задължение сме в това време да бъдем солидарни с дисциплината, която ни се налага, за да предотвратим разпространението на вируса. Така ще успеем да се преборим с тази зараза“, каза още д-р Попов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай