Сайтът за зелените сертификати - тука има, тука нема

Теглят се по 1000 документа в минута

Сайтът за зелените сертификати - тука има, тука нема | StandartNews.com

Днес следобет отново се срина Националната здравно-информационна система, откъдето през портала his.bg ваксинираните, преболедувалите коронавируса и тези, които скоро са си правили тест, могат да си извадят зелен сертификат, който е необходим от полунощ за безпрепятственото влизане в нехранителните магазини, в киното, в театъра и въобще на закрито.

По информация на bTV е засегната и тази функционалност, която се използва от ваксинационните пунктове за вписване на имунизирани лица. Това доведе до опашки пред лечебните заведения, особено след засиления интерес към ваксинацията заради новите мерки.

От "Информационно обслужване" на този етап отричат да става дума за злонамерена кибератака. По-рано днес стана ясно, че през портала се теглят по 1000 нови сертификата в минута.

Вероятно заради големия наплив сайтът блокира за известно време и снощи. Само в първия следобед след обявяването на новата заповед са били заявени и получени над 50 000 сертификата през сайта, а издадените до момента документи през здравно-информационния портал са над 1 милион.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай