С бърз тест няма да се влиза у нас

Вдигат филиал на Спешна помощ в Бяла

С бърз тест няма да се влиза у нас | StandartNews.com

С бърз антигенен тест няма да се влиза в България. Не обмисляме такава възможност. Единственото към момента решение, което е европейско, е влизането в България с отрицателен PCR тест. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов в Бяла, Русенско. Той бе в града, за да даде старт на строителството на филиал на Спешна помощ.

ВИЖ ОЩЕ: Ясни условията за промяна на мерките

"Една голяма мечта се сбъдна за Спешната помощ. Днес стартира строителството. Аз съм съвременник на тази мечта. Заради Ковид беше забавено малко. Днес стартира строителството на филиал тук в Бяла", каза Ангелов по време на първата копка и церемонията за начало на модернизацията на спешната медицинска помощ в града.

Обсъждаме един проект, чиято цел е да се раздели страната на най-малко 10 области, където да има една основна болница и всяка да е огледало на останалите. Те да имат достатъчно екипи и апаратура. Всеки един пациент да получи същата помощ като в останалите", заяви министърът.

Той посочи, че голям проблем е обезпечаването на България със специалисти.

"Трябва да увеличим броя на студентите по медицина. Много е важно те да останат да работят в страната. Много голяма цел си поставяме за увеличение на заплатите. Първата стъпка вече е направена", заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай