Родилка на косъм от смъртта празнува рожден ден

Бързата реакция на лекарите от "Майчин дом" и професионализмът, с който е извършена лапаротомията, спасяват живота й

Родилка на косъм от смъртта празнува рожден ден | StandartNews.com

Спасена от смърт родилка прегърна за първи път близнаците си на своя рожден ден. Пациентката, която днес навършва 29 години, беше изненадана от ръководството на СБАЛАГ „Майчин дом“ и акушерки от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, които украсиха с балони стаята й, съобщиха от лечебното заведение.

Младата жена била проследявана в болницата месеци наред, след като лекарите установили тежка бременност - близнаците били неблагоприятно разположени в матката. Именно това наложило раждане с цезарово сечение. Бебетата са момченца, доносени и в отлично здраве, всяко от тях тежи над 3 кг.

Заради големината на близнаците няколко часа след цезаровото сечение матката на жената изпада в атония (увеличената слабост на мускулната сила на матката, която в повечето случаи е причина за животозастрашаващо екстремно кървене). Бързата реакция на лекарите от "Майчин дом" и професионализмът, с който е извършена последващата операция (лапаротомия) спасяват живота на родилката.

Щастливата млада майка днес празнува рождения си ден, като за първи път прегърна двете си деца. Изпълнителният директор на СБАЛАГ „Майчин дом“ проф. д-р Иван Костов лично поздрави пациентката с пожелание за дълъг живот, здраве и семейно щастие.

В „Майчин дом“ работят повече от 200 акушерки, които осигуряват непрекъснат, ежедневен и денонощен цикъл на работа в помощ на лекарите, на майките и на най-малките пациенти. СБАЛАГ „Майчин дом“ е най-голямата и най-старата специализирана акушеро-гинекологична болница у нас, където се проследяват и обработват най-сложните медицински случаи от цялата страна. Средно всяко 14-о българско дете се ражда в „Майчин дом“, като болницата продължава да бъде лидер по брой раждания на годишна база.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай