Професор с разтърсваща изповед за битката с К-19

Лекарите носеха по няколко наски накуп, каза проф. Костадин Ангелов

Професор с разтърсваща изповед за битката с К-19 | StandartNews.com

Разтърсваща изповед за трудната битка с коронавируса направи шефът на Александровска болница проф. Костадин Ангелов. Лекувахме пациентите с коронавирус с по 3-4 антибиотика, както и с всички налични одобрени медикаменти. Лекарите ни пък слагаха по 3 маски, за да се опазят, разказа професорът пред "Нова телевизия".

Целта ни беше да изпратим пациентите у дома живи и здрави. „Най-голямата радост за нас беше, когато след месец в реанимацията изписвахме човек“, каза още той. "Трябва да се научим да живеем с COVID-19. Може би, трябва да свикнем със социалната дистанция, може би, трябва да свикнем да носим маски на закрито, въпреки падането на мярката. Това е важно за нашите родители и близки“, отбеляза още лекарят.

В Александровка болница са направени 1500 PCR теста. От тях 170 са положителни. Около 70 % от болните са лекувани в лечебното заведение, а останалите у дома.

„В специализираните отделения, където бяха настанени пациенти с коронавирус, има най-малко заразени медици, защото там са най-подготвените лекари. Нашите лекари, които бяха в реанимацията, слагаха по три маски. Те бяха въоръжени до зъби. С гордост мога да заявя, че не допуснахме заразата вътре в болницата“, каза още шефът на болницата.

В момента в Александровска са настанени 9 пациенти. Всички те са добре. След 15 юни ще възстанови нормалната работа на болницата, както и учебната дейност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай