Прегледи без пари в "Пълмед" за кокалчета на краката

Много голям процент хора страдат от тази деформация на ходилото

Прегледи без пари в "Пълмед" за кокалчета на краката | StandartNews.com

Много голям процент хора страдат от тази деформация на ходилото, а не знаят, че само след 15- минутна интервенция могат да решат проблема.
Тъй като  лятото е най-подходящото време за корекция на кокалчетата, специалистите от отделение по Ортопедия и травматология към университетска болница „Пълмед“ ще фокусират вниманието си през юли към предоставяне на безплатни профилактични прегледи и съвети към пациентите.
Самото състояние представлява изкривяване на палеца на ходилото в посока малките пръсти, като впоследствие се оформя костна издутина по вътрешната повърхност на стъпалото и освен естетически дискомфорт, състоянието влошава и качеството на живот на хората. Халукс валгус донякъде е и професионално заболяване. Среща се по-често при хора, чийто професии налагат носенето на тесни обувки - модели, работници в различни фабрики, строители и др.
Специалистите припомнят, че правилната предварителна оценка на ходилото (по външни, рентгенови и плантографски критерии) може да доведе до решаването на проблема успешно и съветват пациентите да забравят насложените от миналото страхове.
В УМБАЛ „Пълмед“ се прилага нов вид операция, неприлагана до сега в България и след изключително кратък период пациентите се чувстват добре, ходят без болка и с минимален дискомфорт на удобни широки обувки. От болницата съобщават, че профилактичните безплатни прегледи ще се състоят през целия юли - вторник и сряда от 13:00 - 16:00 часа след предварително записване на регистратурата на болницата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай