Четвъртък,

Прегледи без пари в "Пълмед" за кокалчета на краката

От: Стандарт -
178
Прегледи без пари в "Пълмед" за кокалчета на краката
A
A
A

Много голям процент хора страдат от тази деформация на ходилото, а не знаят, че само след 15- минутна интервенция могат да решат проблема.
Тъй като  лятото е най-подходящото време за корекция на кокалчетата, специалистите от отделение по Ортопедия и травматология към университетска болница „Пълмед“ ще фокусират вниманието си през юли към предоставяне на безплатни профилактични прегледи и съвети към пациентите.
Самото състояние представлява изкривяване на палеца на ходилото в посока малките пръсти, като впоследствие се оформя костна издутина по вътрешната повърхност на стъпалото и освен естетически дискомфорт, състоянието влошава и качеството на живот на хората. Халукс валгус донякъде е и професионално заболяване. Среща се по-често при хора, чийто професии налагат носенето на тесни обувки - модели, работници в различни фабрики, строители и др.
Специалистите припомнят, че правилната предварителна оценка на ходилото (по външни, рентгенови и плантографски критерии) може да доведе до решаването на проблема успешно и съветват пациентите да забравят насложените от миналото страхове.
В УМБАЛ „Пълмед“ се прилага нов вид операция, неприлагана до сега в България и след изключително кратък период пациентите се чувстват добре, ходят без болка и с минимален дискомфорт на удобни широки обувки. От болницата съобщават, че профилактичните безплатни прегледи ще се състоят през целия юли - вторник и сряда от 13:00 - 16:00 часа след предварително записване на регистратурата на болницата.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички