Абсурд! Седмокласник за трети път в карантина

Поставян е три пъти

Абсурд! Седмокласник за трети път в карантина | StandartNews.com

Абсурден случай! Ученик в 7-и клас вече за трети път е под карантина. Най-впечатляващото е, че момчето вече е преболедувало COVID-19, съобщи БНТ.

Синът на Бояна е на 13 години, учи в 7-и клас. За трети път в рамките на месец е под карантина. "Първият път беше заради сестра си, след това заради себе си, защото той се разболя, след това се върна на училище за два дни и след това пак го поставиха по карантина заради болен съученик, което според мен е някакво чиновническо безумие.

На днешния брифинг на Националния оперативен щаб БНТ попита за куриозния случай: "Заболял е, излекувал се е, връща се в училище, минават два дни и отново е под карантина заради съученик, който е положителен?!". Министърът отговори лаконично: "Категорично! Такава е заповедта и така трябва да бъде спазвана!".

"Трябва институциите да започнат да мислят за тези деца като за личности, а не да ги слагат целия клас в анблок и до го карантинират накуп, защото така им е по-лесно", коментира Бояна.

Синът на Бояна от днес така или иначе трябваше да мине на онлайн обучение. С тази разлика, че сега е затворник вкъщи и РЗИ го проверява на адреса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай