Вторник,

Абсурд! Седмокласник за трети път в карантина

От: Редактор -
178
Абсурд! Седмокласник за трети път в карантина
A
A
A

Абсурден случай! Ученик в 7-и клас вече за трети път е под карантина. Най-впечатляващото е, че момчето вече е преболедувало COVID-19, съобщи БНТ.

Синът на Бояна е на 13 години, учи в 7-и клас. За трети път в рамките на месец е под карантина. "Първият път беше заради сестра си, след това заради себе си, защото той се разболя, след това се върна на училище за два дни и след това пак го поставиха по карантина заради болен съученик, което според мен е някакво чиновническо безумие.

На днешния брифинг на Националния оперативен щаб БНТ попита за куриозния случай: "Заболял е, излекувал се е, връща се в училище, минават два дни и отново е под карантина заради съученик, който е положителен?!". Министърът отговори лаконично: "Категорично! Такава е заповедта и така трябва да бъде спазвана!".

"Трябва институциите да започнат да мислят за тези деца като за личности, а не да ги слагат целия клас в анблок и до го карантинират накуп, защото така им е по-лесно", коментира Бояна.

Синът на Бояна от днес така или иначе трябваше да мине на онлайн обучение. С тази разлика, че сега е затворник вкъщи и РЗИ го проверява на адреса.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички