Петък,

Пловдив пред грипна епидемия

От: Стандарт -
Пловдив пред грипна епидемия
A
A
A

Регионалната здравна инспекция в Пловдив обяви предепидемични мерки в града, съобщават от инспекцията. Преустановяват се плановите операции и свижданията в болниците. Мерките са в сила и за общопрактикуващите лекари. Грипна ваканция за учениците в общината засега няма да има, освен ако не нарастне чувствително броят на болните ученици в следващите дни.

До въвеждането на мерките довело  прогресивното нарастване на болните от остри респираторни заболявания, става ясно от писмо на здравната инспекция с дата 21 януари т.г. В него се казва, че в седмицата от 13 до 19 януари 2020г. в Пловдив има регистрирани 113 болни на 10 000 при регистрирани в страната среден брой болни 132 на 10 000 души.

Това довело до заповед на директора на РЗИ–Пловдив д-р Ваня Танчева–Манчева, с която в лечебните заведения се преустановяват свижданията и плановите операции. Спират се и плановите консултации за здравите бременни и за кърмачетата. Преустановява се провеждането и на профилактични прегледи и имунизации.

Джипитата трябва да преглеждат болните от грип и остри респираторни заболявания по домовете им, се казва в писмото, но тази препоръка на здравните власти не е предпочитана и не се практикува от личните лекари. Лелките в яслите и в детските градини пък трябва стриктно да следят и да връщат болните хлапета по домовете им, се казва още в писмото на здравните власти в Пловдив.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички