Понеделник,

Пациентски НПО приветстват новия здравен министър

От: Рачо Рачев -
227
Пациентски НПО приветстват новия здравен министър
A
A
A

Току-що назначеният министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов безспорно е доказал своите качества на добър управленец и освен това винаги през годините сме имали изключително добри отношения с него начело на Александровска болница. Това заяви пред БНР д-р Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация.

„Моите лични впечатления са, че той е добре подготвен човек от системата на здравеопазването, лекар, който би могъл да помогне да се справим с тази много тежка ситуация“, коментира д-р Хасърджиев.

Според него проф. Ангелов наследява една система, която от една страна добре познава, от друга през последните месеци по време на COVID-пандемията „мисля, че за всички стана ясно, че е една система, която е изцяло непригодна да посреща подобни предизвикателства и която трябва с много бързи стъпки и мерки да промени в хода на една пандемия, за да минимизираме негативните последствия за българските граждани“.

Най-сериозният проблем за нашата система е фактът, че нямаме на практика абсолютно никаква електронизация на нашето здравеопазване, отбеляза д-р Хасърджиев.

Той коментира, че именно хронично болните с всякакви заболявания са и жертвите на пандемията – всички смъртни случаи в България и по света са на хора, които, независимо от възрастта им, имат и някакво придружаващо заболяване.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com