Отстраниха шефовете на две отделения в "Пирогов"

Отстраниха шефовете на две отделения в "Пирогов" | StandartNews.com

София. Ръководителят на комплекса по урология и на Клиниката по урология проф. д-р Славчо Кънчев и д-р Цветан Борисов – ръководител на Отделението по анестезиология към клиниката са временно отстранени от работа, съобщиха от "Пирогов".

Отстраняването им ще продължи до изясняване на случая.

На 9 декември сутринта всички лекари от отделението по урология от УМБАЛ "Пирогов" депозираха своите оставки. Става дума за около 30 души от 1-ва и 2-ра клиника, както и детска урология. Причината за недоволството е неспиращият вече четвърта година психически и физически тормоз от страна на завеждащия отделението по реанимация и анестезиология с операционен блок д-р Цветан Борисов.

Според медиците и медицинските сестри лекарят постоянно ги тормозел "чрез налагането на авторитарен стил на управление, интриги, фаворизиране на определени колеги, прилагане на двойни стандарти, закани за физическа разправа и реализацията им". Това вече е принудило редица лекари и сестри да напуснат.

Според екипа на лечебното заведение от години клиниката по урология е сцена на обидни квалификации, ругатни, ксенофобски изказвания, заплахи и физическа саморазправа. В "Пирогов" започна проверка на случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай