Петък,

Няма напуснали лекари от Велинград

От: стандарт -
118
Няма напуснали лекари от Велинград
A
A
A

 

Областният кризисен щаб в Пазарджик днес заседава извънредно заради заявено намерение на персонала на МБАЛ- Велинград да подадат колективна оставка с мотив, че в лечебното заведение липсват условия за работа с пациенти с COVID 19. На онлайн брифинг след заседанието областният управител Стефан Мирев съобщи, че до момента няма подадени оставки от лекари и медицински персонал. Болницата работи в пълен режим на дейностите си, посочи още той. Управителят на общинската болница в курорта д-р Жеко Чешмеджиев допълни, че обстановката сред медиците остава напрегната, но никой не е напуснал работното си място.

В лечебното заведение е извършена дезинфекция на неврологичното и вътрешното отделение, където са настанени пациенти с коронавирус. Общо седем човека с COVID 19 са хоспитализирани в МБАЛ- Велинград, като никой от тях към момента не е на интензивно лечение.

В събота предстои среща с кмета и председателя на общинския съвет във Велинград, слод която синдикатите ще решат как ще процедират, посочи още д-р Чешмеджиев.

Директорът на РЗИ- Пазарджик д-р Фани Петрова информира, че във велинградкото село Грашево днес са поставени под домашна карантина 36 жени. Осигурено е засилено полицейско присъствие , а кметът на населеното място е забранил извозването на работещи извън селото. Общопрактикуващите лекари са инструктирани как да процедират при пациенти със симптоми на коронавирус.

Д-р Петрова препоръча планирано за близките дни състезание по офроуд в района на Велинград да бъде отложено, а в случай, че се проведе, стриктно да бъдат спазени всички противоепидемични мерки. От областният кризисен щаб в Пазарджик приканиха гражданите към разум и отговорност.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com