Четвъртък,

Нов синдикат, Нови протести

От: сс -
234
Нов синдикат,  Нови протести
A
A
A

Учредиха нов синдикат на медицинските специалисти, който се оглавява от организатора на продължителните протести на медицинските сестри Мая Илиева и готви първи потест още в неделя.

Наслушахме се на много обещания и стигнахме до извода, че ни е необходима организация, която да защитава нашите трудови права и да отстоявана нашите искания, каза тя и добави, че синдикатът вече е регистриран в съда и вписан в Агенцията по вписванията.

Времето на мирните протести свърши, идва времето на истински, работещ, професионален синдикат, категорична бе Илиева. Тя се надява, че новосъздадената структура един ден да стане и национално представена.

От своя страна Димитрия Димитрова от Сдружението на фелдшерите посочи, че по време на протестите е станало ясно, че резултат има само там, където се действа с натиск и хората имат волята да преодолеят страха от риска да бъдат уволнени и да няма кой да ги защити.

Александър Александров от Сдружението поясни, че този синдикат ще е острието в гърба на управляващите и на министерството на здравеопазването. Според него се е очертал двоен стандарт на управляващите - те защитавали правата на едни професии в здравеопазването, а други били недостатъчно представлявани.

Сред учредителите на синдиката е и Алиансът на българските акушерки. Павлина Герина посочи, че техен ангажимент ще бъде и защитата на авторитета на медицинската специалност и реабилитацията на доверието.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com