Настояват НЗОК да работи и с медсестрите

Това съобщи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов

Настояват НЗОК да работи и с медсестрите | StandartNews.com

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който е на посещение в Бургас, коментира, че следващата година Министерство на здравеопазването ще настоява НЗОК да сключва договори и с практиките на медицински сестри и акушерки, като по този начин те ще получават допълнителен финансов ресурс.

"Аз съм лекар. Винаги сме работили рамо до рамо с медицинските сестри. Полагали сме клетва. Никога не съм си представял, че мога да избирам и да подбирам моите пациенти. Искам да кажа на колегите, че те работят в Дулово, те са хора от този град, този град разчита на тях.

Ако утре откажат да лекуват пациенти с инфаркт, защото са трудни за обслужване? Ако откажат да лекуват, например, родилки, защото е много напрегнато?

Тогава къде е медицината, къде е милосърдието? Не смятам, че ние като лекари имаме право да избираме. Всички хора разчитат на нас и, застанали до нас, всички са равни", заяви проф. Костадин Ангелов за ситуацията с лекарите в Дулово.

"Запознах се със състоянието на лечебните заведения на територията на област Бургас.

Създадена е изключителна координация между всички структури на територията на областта и общината"., каза още министър Ангелов. 

.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай